EĞİTSEL DESTEK VE REHBERLİK HİZMETLERİ

Okulumuzda birinci dönemden itibaren uygulanmaya devam eden akademik başarısızlık ve devamsızlık sorunu olan öğrencilere ve öğrencilerin ailelerine yönelik eğitsel destek ve rehberlik hizmetlerine şubat ayında da devam edildi. Öncelikle sınıflarda akademik olarak akranlarından belirgin bir şekilde geri kalan ve devamsızlık yapan öğrenciler sınıf öğretmenleri işbirliğinde belirlendi. Daha sonra öğrencilerle ve ailelerle rehberlik servisinde bireysel görüşmeler yapıldı.  Rehberlik servisi, sınıf rehber öğretmeni, öğrenci ve aile işbirliğinde akademik başarısızlığın ve devamsızlığın nedenleri belirlendi ve çözüm yolları araştırıldı. Özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için yönlendirmeler yapılarak destek eğitim hizmeti verilmeye başlandı. Verimli ders çalışma teknikleri konularında öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Öğrenci ile birlikte ders çalışma programı hazırlandı. Ailelere ise çocuklarına verimli ders çalışkanlığını nasıl kazandırabilecekleri anlatıldı. Bireysel görüşmeler sonucunda öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri broşürü, ailelere ise çocuklarına verimli ders çalışkanlığı kazandırma broşürü verildi. Devamsızlık sorunu bulunan öğrencilere ev ziyareti yapıldı. Akademik başarısızlık ve devamsızlık sorunu olan öğrencilere ve öğrencilerin ailelerine yönelik eğitsel destek eğitim ve rehberlik hizmetleri diğer aylarda da devam edecektir.

03.03.2022 971

03-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-2022