KURUM KÜLTÜRÜ ANKETİNİN SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

KURUM KÜLTÜRÜ ANKETİNİN SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Okulumuzda şubat ayı içerisinde öğretmenlerimizin kurum kültürü ile ilgili beklenti ve önerilerini alarak söz konusu alanda iyileştirme çalışmalarının planlanması amacıyla kurum kültürü anketi yapılmıştır. Öğretmenlerimizin değerli görüşleri ışığında kurum kültürü iyileştirme çalışmaları şekillenmiştir.

       1- Kurumumuzda bilgi paylaşımı ve öğretmenlerimizin görüşlerini beyan etme ifade eden sorulara katılımcılar % 87,5 oranında olumlu cevaplamıştır.

       2- Kurum yöneticilerinin meslekî ilişkileri ve iletişim becerileri hakkında bilgi veren sorulara katılımcılar % 93 oranında olumlu cevap vermiştir.

       3- Katılımcıların % 100'ü kurum çalışanları arasında dostluk, karşılıklı güven ilişkileri var demiştir.

       4- Yöneticileri denetim ve geribildirim konularında % 100 oranında başarılı bulmuşlar.

       Ayrıca açık uçlu sorularda  katılımcılar fiziki çevre ve olanaklarının yetersizliğinin ve sınıf mevcutlarının fazla olmasının kurum kültürünü olumsuz yönde etkilediğini belirtmişlerdir.

       Bu sonuçlar ışığında okul yönetimi öğretmenlerin karar alma süreçlerinde daha aktif rol almasına ağırlık vererek herkese en hızlı sürede sürede ulaşmaya çalışacaktır. Kurum çalışanları arasındaki ilşkilerin güçlendirilmesi için okul içi ve dışı sosyal etkinlikler planlanacaktır. Okul yönetimi öğretmenler odasını daha sık ziyaret ederek istişarelerde bulunacaktır.

28.02.2022 219